måndag 9 mars 2009

Måndag

Vad ska man skriva? Inget nytt här inte egentligen... Hade rådgivning och läkarbesök idag på morgonen. Fick höra babyns hjärtljud, allt OK. Sockerbelastningen var annars OK men fastevärdet var 5,3 och det måste vara UNDER 5,3. SUCK! Så nu ska jag picka mig i fingret 4 gånger/dag i 6 dagar så de kan följa upp sockervärdena, usch! Det är så typiskt att det skulle vara något nu ännu, som om det inte skulle ha varit en massa strul redan tidigare under denna graviditet!? ÅH! Och jag som hatar att bli pickad, trots att det är en mininål som man inte ser och trots att det bara är i fingertoppen, men det tar sjukt juh!! Att jag måste picka mig själv gör det inte lättare....

Lilla b växer så det knakar. Vart försvann min lilla bebis? Ibland hinner man inte själv ens med. Hon har i helgen lärt sig en ny sak, nämligen att blåsa i visselpipa, det kommer inget starkt ljud men ett litet "fjuuuut" åstadkommer hon, så nu ska hon försöka blåsa i allt... Fortfarande kommer det inte ett begripligt ord ur henne men hon har börjat peka på exempelvis katten om man frågar var Felix är? Jag vet att andras ungar pekar och pratar redan före ett år men nu är det ju inte frågan om dem, utan om vår lilla b. Hon har fullt upp med att lära sig alla möjliga motoriska färdigheter som att klättra, hoppa, springa, dra katten i svansen, gå baklänges, "rita", klä av sig strumporna, hänga upp byk med mig, blåsa bubblor i vattnet (jo oskoja!) och så vidare så jag antar att vi får vara nöjda om hon tänker börja prata tills hon börjar skolan... ;)

Det här med att "blåsa bubblor" är något hon kommit på alldeles själv i badkaret (till er som vet om min simlärarbakgrund)... Hon doppar ner munnen i vattnet och "blåser"... så skiner hon som en sol efteråt, förutom de gånger då hon råkat doppa hela ansiktet, då blir det lite skrik. Så tycker hon också om att lägga sig på rygg i badkaret, med öronen i vattnet och allt, man får inte hålla i henne, hon ska själv. Men roligast har hon nog då hon får skvätta vatten så hela badrummet blir som en enda stor grund pool. Nu skulle det vara att besöka Tropiclandia så hon får testa på ett "lite" större badkar, simhallen är alltför kall för henne, he er testa sak.

Mina studier går varken framåt eller bakåt... eller, lite lite lite går det frmåt för mig, myrsteg. Jag har tentat klaviatur I nu och har det undan och överstruket på min lista. Nu när simskolan i Kokkola också är slut och vi ska börja tillbringa helgerna här i Vasa ska jag nog ta ekorrn på tuttan och studera som en flitig, svullen myra.

Min moder som bor i Karleby (prisad vare hon!) köpte en stor påse djungelvrål åt mig från Sverigesbåtn och jag har nu portionerat upp små påsar åt mig med maximiantalet gram per gång som man får äta salmiak och lakrits när man är gravid. Det här per gång är lite diffust tycker jag, betyder det per dag, vecka eller månad? Jag har gett mig själv tillåtelse att äta 2 gånger i veckan. Men det blir väl inte av nu ifall sockervärdena tyder på kris, satan, allt ska de ta ifrån en också. Kontroll över blåsan, långa promenader (ööh, hrm), förmågan att dra in magen och nu godis. Vad finns kvar? Kebab och franska?

Nu hör jag att en liten en inspekterar metallroskisen i köket, dags att agera mamma igen och säga nej nej, får inte.

Inga kommentarer: