måndag 25 augusti 2008

Måndag morgon

Usch, morgonen kom emot alltför fort. Jag skulle gärna sovit ännu i sjuttiosex timmar och 11 minuter. Men när lilla b vaknar, då vaknar lilla b och då är det bara att kravla sig ur sängen och öppna ögonen (ja, i den ordningen) och släppa in lite dagsljus i sovrummet. Lilla b har full fräs på från det hon öppnar ögonen. Det är bara att försöka hänga med.

Jag måste erkänna att det jobbigaste på morgonen är att man nästan genast måste börja slåss med lilla b om vem som har rätt när det gäller påklädning och blöjbyte. Att ta av pyjamasen går bra, att avlägsna nattblöjan går också bra, morgontvätten är ännu överkomlig, men då börjar den eviga kampen, kläderna på eller inte. Lilla b skulle gärna krypa runt utan blöja och kläder medan jag anser att det nog behövs något på kroppen när golvet är kallt. Det är jobbigt att behöva kämpa för att få på henne kläder och blöja, hon vill inte sitta still en endaste sekund, hon ålar sig och skriker och jag försöker så snabbt som möjligt få på henne kläderna. God morgon bara! Sedan ska man nästan med det samma servera morgonmål, före man själv ens registrerat att det är morgon och att man inte ligger under det varma täcket längre. För det mesta går det ganska bra men vissa mornar vill hon bara leka med gröten och helst smeta den på väggen och bordet. SUCK!

Helgen spenderade vi i Öja, igen. På lördag eftermiddag fick vi besök av Maja och Mika, det var roligt att träffas igen, vi ses inte tillräckligt ofta. Efter det stack vi iväg på bio, skönt att komma bort från allt en stund bara ensam med B. Filmen var inte så bra som den kunde ha varit, blev lite besviken, men den gick att se.

Nu blir lilla b otålig, dags för lite ersättning.

Inga kommentarer: