måndag 30 november 2009

Lillajul

Vad skönt det var att ÄNTLIGEN spendera en hel helg hemma i Vasa. Har "raittat" hem till Öja VARJE helg sen början av september då jag haft simskola i Kokkola på söndagsmornarna. Men nu var vi som sagt hemma i Vasa. På lördag styrde vi stegen mot stan och skulle se på julgubben, men lilla b sket blankt i gubben i rött med vitt skägg och ställde istället till en gnäll-scen mitt i Rewell Center... suck.

Före julgubben skulle uppträda intog en clown scenen, jag tycker personliogen inte att det är något speciellt med clowner, och inte lilla b heller (tydligen) så vi styrde stegen mot H&M före julgubbens entré. Clownen inledde sin show med att säga: "Nut te kaikkii ottaa askel taksepain, kello olla nut yksitoistaa ja nut minä viihdytan teita..." Jag tyckte det var roligt att han skulle ha alla flera steg bakåt före han började sin show... hehe...

När vi kom hem bakade vi pepparkakor och försökte lyssna på julmusik, vår julCD är spårlöst försvunnen så B sökte julsånger på YouTube, lilla b skulle prompt vara med på "kaako" (=datorn) så vi fick ge upp julmusiken.

Lilla b koncentrerar sig på pepparkakskatten. "Kikkii, kikkii, Eeee, kikkii"! (=Kissi, kissii, Mamma, kissi), ropade hon.

Lilleman nöjde sig med att gnaga lite på en pepparkaksform och se på när mästerverken skapades.

Så här vackra blev de, våra pepparkakskatter, -kaniner, -hjärtan och -"blommor".

Före pepparkaksbaket försökte vi fota en julig bild av våra tomtar att skicka till släkt och vänner, det lyckades sisådär.... Det är svårt att få en halvåring och en 2-åring att posera som man vill...
"Ååij, ååij" (= Olli, Olli)

2 kommentarer:

Maja sa...

Ni sir ju riktit ut ti ha hadd julstämning! Säkert skönt ti få vara heim å för se sjölv en helg kan ja tänk me...

Ja "fira" lillajul mycket stillsamt. Hyrd en film, tänd en par ljus å kröip under filtn. He gick bra he å:)

(Heh, ordverifiering: SCONI. Skååni, skååni bara!)

Emma sa...

Jå, he va najs. Visst var e trevligt och juligt men på bildren syns ju int tå Bella yrd runt me dejin i lägenheitn elder tå Olli gallskreik i protest tå vi sku fota döm ilag... hehe. :)

He låter som en trevli lillajul hede tiin å... ja fösöka no få Björn att skåda en film memme men nix, han sku spela...

(miin ordverifiering er chobbi)