tisdag 31 maj 2011

Fel?

Jag har sökt jobb på två olika eftisar. Ska möjligtvis på en intervju imorgon och på en annan på måndag.

Men det känns på något sätt fel, som om jag skulle vara oärlig...

Är det fel??

1 kommentar:

Anonym sa...

Fel att gå på två jobbintervjuer? Nähä, säger jag iallafall. Som arbetssökande tycker jag du har rätt att söka flera jobb samtidigt.

För det första finns det ju ingen garanti att du blir erbjuden jobb. Det ena stället kan ju hellre vilja anställa någon annan. Med detta menar jag inte att du ska tänka negativt, utan pointen är bara att fast du söker till ett ställe betyder det ju inte att de anställer dig ELLER att du på något sätt förbundit dig till att jobba för dem i intervjuskedet.

Och för det andra så kan ju arbetsplats (a) erbjuda t.ex. bättre lön eller andra förmåner jämfört med arbetsplats (b) eller annars bara funka bättre för dig, vara trevligare eller ha ett bättre läge. Som individ har du ju faktiskt också rätt att välja vad som är viktigt för dig med ett jobb. Så har du också ju familjelivet att tänka på, dvs. klart du har rätt att välja en arbetsplats som bättre passar dig från den synvinkeln också, om nu båda eftisarna vill anställa dig (vilket ju mycket väl kan hända :) ).

Men alltså ja, kort och gott, gå på båda intervjuerna med gott samvete och lycka till så jättemycket! Och så förstås grattis till det så gott som avklarade skolarbetet!!

ö. en anonym skolkompis som hittat till din blogg :)